Cara Gampang Membuat Laksa Utara / Laksa Kedah, Lezat Sekali

Sedang mencari inspirasi resipi Laksa Utara / Keda Laksa yang unik? Resipi North Lacsa / Keda Laksa buatan Ngiler ini sangat digemari oleh segelintir orang di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripadanya adalah kawan. Orang ramai sudah biasa menggunakan Internet dalam gajet, seperti memaparkan maklumat tentang imej. Pada kali ini saya kongsikan cara penyediaan Laksa Uthara / Laksa Kedah yang tidak susah dan tidak mudah untuk disediakan. Jika salah, hasilnya akan menjadi tidak menyenangkan dan manis. Laksa Utara / Laksa Kedah yang manis pula sepatutnya mempunyai aroma yang menyenangkan dan memenuhi selera kita.
Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi rasa Laksa Utara / Laksa Kedah, bermula dari jenis bahan, pilihan dan pemprosesan bahan segar. Jangan risau jika anda ingin membuat laksa utara / laksa kedah yang lazat di mana-mana sahaja, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Di bawah adalah gambar Lax Utar / Lax Kedah sebagai contoh.
Baiklah, mari cuba kali ini, jom buat Laksa Uttar anda di rumah. Mudahkan sahaja, makanan ini boleh menyihatkan seisi keluarga. Laksa Utara / Laksa Kedah boleh dibuat dengan 22 bahan dan 6 tahap produk. Bagaimana untuk menyediakan hidangan.
Lama x buat laksa.Harini teringin nak makan laksa utara pulak.Belek2 resepi cookpader ያንግ ማና satu⁇ ታ tangkap muat dalam cooksnap.Terpilih resepi adik comel @ elt4suri4. Kita dah ada semua bahan onz je la. Ikuti resipi penuh, gantikan cili padi dengan lada kering. Kuah lax Scandinavia tak merah sangat, kelabu muda sebab orang utara suka masukkan cili padi dalam kuah lax. . Bila ambil pedicure melahang....sakit dagu 🤭🤣
Bahan-bahan dan rempah ratus untuk Laksa Utara / Laksa Keda:
- Untuk membuat mee Laksa:
- 1 paket julap kering - Masak dan masak sehingga lembut
- Krisis Bahan Sup-
- Basuh dan masak 1 kg ikan
- 2 biji bawang besar dicincang
- 10-12 Biji Nasi Berempah (Rempah Yang Sesuai)
- Bellakan Saiz Ibu Jari - Panggang (Pilihan)
- Kandungan ikan bilis mungkin berbeza mengikut kiub.
- 5 bahagian krim masam
- 2.5 liter air (gunakan air untuk membuat sup ikan)
- 3 Dewa mata bunga Cantan2
- Segenggam daun poket
- rempah ratus;
- 5 sudu besar garam (secukup rasa)
- 1 sudu teh rempah alpukat
- Bahagian dan aksesori lain:
- labu
- Daun selada / pucuk ubi / taugeh
- Sebiji Bawang
- Chile
- Muk / Lima
- Telur rebus
Langkah ke Laksa Utara / Laksa Kedah
- Pertama, masak ikan dalam 1.5 liter air hingga empuk, toskan airnya dan asingkan isinya dari tulang ikan, biarkan berdiri.

- Kacau bawang, rempah beras dan pasli sehingga rata, gris dalam periuk, masukkan ikan rebus dalam pengisar dan masukkan ke dalam periuk yang sama.

- Kisar tulang ikan dalam air rebusan ikan, tuangkan air ke dalam periuk, masukkan rempah ratus, tebu dan daun bijan, masukkan garam dan rempah ratus, gaul rata, biarkan mendidih dan jangan terlalu masak. Air ditambah bergantung kepada stok sup yang dikehendaki. Petua dan Amaran Untuk menjadikan sup julap lebih manis Saya menyediakannya malam ini sebelum saya memakannya ... Ia sentiasa segar, sup akan menjadi pekat dan sangat lazat.

- Kemudian padamkan api. Sediakan bahan salad dan hidangkan bersama buttermilk yang telah disediakan.
- Lakes Noodles Fresh - Rebus julap kering sehingga lembut dan basuh dengan air untuk mengeluarkan kanji daripada julap.

- Anda kemudian boleh menghidangkan telur rebus, telur rebus dan asid sitrik.

Bagaimana mereka? Begini cara Laksa Utara / Laksa Kedah berfungsi untuk anda amalkan di rumah. cubalah!