Cara Gampang Membuat Sata Terengganu, Menggugah Selera

Sata Terengganu

Adakah anda sedang mencari idea langkah mudah membuat Sata Terengganu sedap dan unik?, Cara membuat Sata Terengganu melawan nasib malang Ramai rakan-rakan di sekeliling kita sedang mencari, mungkin anda salah seorang daripada mereka. Orang ramai sudah terbiasa menggunakan Internet di telefon bimbit untuk mencari maklumat tentang gambar untuk inspirasi. Dan kali ini saya akan kongsikan arahan untuk mengikuti langkah-langkah mudah membuat Sata Terengganu, Angular bukan sahaja sangat sukar tetapi tidak mudah. Dengan salutan yang betul, ia akan menahan banyak keadaan buruk. Malah, mandian terengganu yang lazat seharusnya mempunyai bau dan rasa yang boleh membangkitkan selera anda.

Terdapat beberapa faktor yang mempengaruhi rasa Sata Terengganu, bermula daripada jenis bahan sehinggalah kepada pilihan bahan segar dalam cara penyediaan dan penyajiannya. Tidak kira di mana anda berada, jika anda ingin membuat sata terengganu yang sedap, anda tidak perlu risau kerana jika anda tidak tahu tekniknya, masakan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Kemudian muncul gambar Sata Terengganu yang boleh anda jadikan contoh.

Berikut adalah beberapa petua praktikal dan teknik pemprosesan untuk membuat siap Sata Terengganu. Anda boleh membuat Sata Terengganu menggunakan 10 bahan dan 3 langkah kerajinan. Berikut adalah langkah-langkah memasak.

#merdekapassport 7 Makanan kegemaran Terenggan adalah ikan dan salah satunya adalah satu..satu memang sedap dimakan pada bila-bila masa..dia berhak berkongsi resepi satu yang sedap di sini..supaya orang lain berhak menjual. Seller ni puasa 2 tahun lepas. Asal: Terengganu

Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk membuat Sata Terengganu:

  1. 1 kg ikan masin/sardin
  2. Hanya potong 1 biji kelapa putih
  3. 1 tandan daun cincang - cincang halus
  4. 1 biji bawang besar*
  5. 1 genggam silipadi *
  6. garam
  7. gula
  8. serbuk rempah
  9. daun pisang
  10. ketumbuhan

Langkah persiapan ke Sata Terengganu

  1. Ikan dipisahkan dari kepala dan kulit, dicuci dan dibersihkan, kemudian dipisahkan dari luar, kemudian dikisar dalam pengisar.
  2. * Campurkan bahan bertanda dengan sedikit air hingga rata, kemudian masukkan isi ikan yang telah dicincang halus dan gaul rata bersama serpihan kelapa, daun yang dicincang halus, garam, gula dan serbuk rempah dan gaul sehingga siap untuk dibungkus.
  3. Kami ambil sehelai daun pisang berbentuk segi tiga, letak isi daun pisang mengikut kesesuaian, kemudian pukul dengan segi empat sama yang sedia untuk dibakar. Jika anda ingin membekukannya, masak pada suhu bilik selama 20 minit. Sejukkan dalam ketuhar pada suhu 180 darjah celcius dan sejukkan.Boleh ingat bila nak makan sampai siap.

Bagaimana mereka? bukankah mudah? Inilah yang kami lakukan dengan Sata Terengganu, yang boleh kami latih di rumah. Cuba baik!

Link copied to clipboard.