Langkah Mudah untuk Membuat Laksa Utara Anti Gagal

Mencari ilham cara mencipta North Laxa yang unik, cara memudahkan North Laxa Mange Lyd, ramai orang di sekeliling kita mencari kebelakangan ini, mungkin di kalangan anda Ö‡. Orang ramai telah belajar menggunakan internet dengan telefon bimbit, contohnya, untuk memaparkan maklumat imej. Kali ini saya akan kongsikan tutorial cara membuat resepi Nord Laksa. Kesempurnaan tidak sukar, tidak mudah. Sekiranya pemprosesan yang salah, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan, malah tidak enak. Malah, laksa utara yang lazat sepatutnya mempunyai haruman yang boleh membangkitkan selera kita.
Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi rasa Laxa Utara pada masa hadapan, daripada jenis bahan kepada pilihan bahan segar kepada pemprosesan dan perkhidmatan. Anda tidak perlu risau jika ingin membuat laksa utara yang sedap di rumah, kerana jika anda sudah tahu caranya, masakan ini boleh menjadi sedap. Di bawah ialah foto North Lax yang boleh anda gunakan sebagai idea.
Berikut ialah beberapa petua dan helah praktikal yang boleh digunakan untuk membangunkan North Lax siap sedia. Anda boleh membuat Northern Lax dengan 21 bahan Ö‡ 12 tahap kraf. Berikut adalah langkah-langkah memasak.
#bazaarramadan 6 #golenapron2020 5 di bulan Ramadhan tidak sah jika tiada senarai laksa. Keperluan menyediakan dan membeli di pasar Ramadhan. Kami buat sendiri tahun ini. Buat banyak - kongsi perkhidmatan dengan jiran.
Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat Northern Laxa.
- 1 kg ikan sardin/ikan
- 16 keping krim masam
- 25 batang lada panas kering
- 6 biji bawang besar
- 2 inci lebar
- 1 cawan air
- longgokan di tengah
- 3 tangkai labu
- 1 Laksa Kem Kering (Jenama Ika / Nasi Berempah)
- 2 sudu besar garam
- 1 sudu teh Ajinamoto
- Õ…Õ¸Ö‚Õ© Bahan Ö‡ Bahan hiasan
- salad
- timun
- Cili lada
- Bodoh
- telur
- kasturi / limau nipis
- Pucuk India India
- Sulaiman
- Bawang besar
Cara membuat LAX Utara
- Makan ikan untuk makan malam Bersihkan ikan. Masukkan ikan yang sedia untuk dibasuh dalam periuk. Rebus ikan dan masukkan ke dalam masakan, 1 sudu besar garam 6 keping krim masam. Masak hingga mendidih, masukkan ikan.
- Apabila air mendidih sejuk, asingkan kandungan dengan tulang. Air mendidih ditapis

- Mula-mula kita rendam julap kering. Kemudian masak sehingga lembut dan berbuih. Apabila sudah berbuih, campurkan julap dan masukkan ke dalam mangkuk/mangkuk.

- Basuh telur dan masak sehingga masak.

- Kisar hati ikan dengan air tapis mendidih dan masukkan ke dalam periuk.

- Apabila anda telah selesai mengisar isi ikan, tekan-tekan tulang ikan sehingga halus. Tulang ikan hendaklah dihancurkan atau diperah dengan penapis kain supaya tiada serpihan tulang masuk ke dalam sos. Lakukan ini sehingga mereka selesai.
- Seterusnya, kami memotong lada, bawang dan bawang menjadi serbuk, dan kemudian masukkan isi ikan ke dalam kuali.
- Potong 4 kuntum bunga tembikai, potong rata. Kemudian masukkan ke dalam periuk yang sama. Masukkan asam keping dan garam Ö‡ Ajinamoto.
- Didihkan sos Biarkan sos mengikut konsistensi yang diingini tanpa cair.

- Apabila anda mencapai kepekatan yang dikehendaki, rasa sosnya. Tambah kurang. Bila semuanya dah sedap, bolehlah padamkan api.

- ÕˆÖ€Õ° Petua: Untuk sos berkrim, cincang halus fillet ikan supaya pulpa tidak terpisah daripada sos semasa memasak. Sos mesti dicampur sebelum dimakan
- Hiasan sayur-sayuran hendaklah dicincang halus dan dikembalikan mengikut citarasa kita. Lepas tu boleh masukkan dalam mangkuk dan makan. Nikmati. Salam sayang dari saya yatie fy

Terima kasih kerana membaca resipi yang dikongsikan oleh pasukan kami di sini. Kami berharap masakan North Laxa ringkas di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga / rakan anda atau menjadi inspirasi untuk jualan makanan. Selamat mencuba.