Resep Karipap inti ikan Anti Gagal

Kari ikan utama

Adakah anda sedang mencari inspirasi untuk resipi ikan yang unik dan lazat? Ibu muda menggunakan internet sebagai alat untuk mencari maklumat tentang gambar untuk dijadikan idea. Kali ini saya akan kongsikan pengajaran cara menyediakan kari ikan melawan kegagalan supaya tidak susah atau senang. Jika tidak diproses dengan betul, hasilnya tidak akan menjadi tidak normal dan hambar. Malah, kari ikan yang lazat harus mempunyai rasa dan aroma yang boleh membangkitkan selera.

Rasa kari dipengaruhi oleh banyak faktor: pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar dan cara ia dimasak dan dihidangkan. Di mana sahaja anda berada, jika anda ingin membuat kari ikan yang lazat, jangan risau, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi sangat istimewa. Ini ialah bentuk isirong ikan karipap yang boleh anda gunakan untuk pratonton seterusnya.

Nah, kali ini kita akan cuba membuat kari ikan di rumah. Pastikan bahan mudah, hidangan ini boleh membantu dalam menjaga kesihatan badan kita. Anda boleh membuat kari ikan menggunakan 11 jenis bahan dan 6 langkah memasak. Berikut adalah langkah-langkah memasak.

# apron emas2020 # minggu18 Geram bila tengok mama Lehi buat kari untuk Nurul, dia lebih layak daripada Miadan Nurola. Mia ni pengantin, pregnant, Alacai..xiang, mak mengandung. Jom layan mak Lehi Miya😄😄 Maaf Hakkak terjebak dalam drama 7 Days Love Me 2. Jom tengok resepi perikanan.

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat kari ikan:

  1. komponen teras
  2. 10 Selayang vis
  3. 1 ampul
  4. Penjimat 1/2 inci
  5. 1 sudu kecil lada hitam
  6. 1 sudu teh helba
  7. 2 cawan santan
  8. Bahan-bahan untuk kari kulit
  9. 2 cawan tepung gandum
  10. 2 sudu besar mentega
  11. 1 gelas air/pilihan

Cara masak kari ikan

  1. Masak ikan hingga empuk, ambil isi ikan dalam bentuk sejuk, cincang ikan bersama santan.
  2. Masukkan bahan yang telah dicincang ke dalam periuk, masukkan bawang besar, halia, halba dan garam yang telah dihiris dan gaul sehingga sedikit kering.
  3. Kacau sehingga sebati, jika tidak kering boleh keluarkan (jangan terlalu kering, biarkan pulpa sedikit lembab. Sedap)
  4. Untuk kulit kari, gaulkan tepung bersama minyak sayuran hingga lumat, kemudian masukkan sedikit air dan uli hingga menjadi doh.
  5. Uli doh terlebih dahulu, isi inti yang telah dibakar tadi, picit hujungnya, uli hingga doh habis.
  6. Panaskan minyak goreng sehingga perang keemasan atau masak sepenuhnya.

Bagaimana mereka? Mudah, bukan? Cara membuat kari ikan di rumah. cubaan yang bagus!

Link copied to clipboard.