Bagaimana Membuat Karipap sardin, Menggugah Selera

Tercari-cari resepi kari sardin yang sedap dan unik? Orang ramai sudah biasa menggunakan Internet pada telefon bimbit mereka untuk mendapatkan data imej sebagai inspirasi. Baiklah, kali ini saya akan berkongsi dengan anda panduan langkah demi langkah yang mudah untuk membuat kari sardin yang sedap yang tidaklah susah sangat, tetapi tidak juga mudah. Jika pemprosesan tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan secara amnya tidak menyenangkan. Namun, kari ikan sardin yang baik mestilah mempunyai rasa dan aroma yang disukai lidah kita.
Jenis ramuan mempengaruhi rasa kari sardin, diikuti dengan pilihan bahan-bahan segar dan cara ia dimasak dan dihidangkan. Jika anda ingin membuat kari sardin yang lazat di rumah, jangan risau, kerana jika anda sudah tahu tekniknya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Berikut adalah gambar berkaitan kari sardin yang boleh anda jadikan idea.
Berikut adalah beberapa petua dan petua berguna yang boleh anda gunakan untuk membuat kari sardin segera. Anda boleh membuat kari sardin dengan 18 bahan berbeza dan 10 langkah. cara memasak makanan
#goldenapron2020 #week28 Dimasak mengikut resipi chef ini. Cuma saya tak masukkan cili dan nasi sebab anak saya tak suka pedas.
Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat kari sardin:
- Betul
- 1 tin sardin besar (saya guna 2 tin kecil air rebusan ayam)
- 1 biji bawang besar, dicincang
- 3 ulas bawang putih kisar
- 4 sudu besar minyak untuk menggoreng
- sedikit garam
- secubit gula
- 1 sudu teh jus limau nipis
- untuk kek
- campuran
- 200 gram tepung serba guna
- 2 sudu besar marjerin
- sedikit garam
- 100-125ml air
- Misra B
- 125 gram tepung serba guna
- 3 sudu besar marjerin
- 4 sudu besar minyak sayuran (mentega putih untuk pastri)
Langkah-langkah membuat kari sardin
- Untuk meleraikan rempah kari, tumiskan bawang putih dan bawang besar yang dikisar hingga layu, kemudian masukkan ikan sardin yang telah dikisar, kacau rata.

- Masukkan garam, gula dan jus lemon, gaul rata dan masak sehingga sedikit kering. Keluarkan dan sejukkan. Batal
- Doh A: Sediakan mangkuk, masukkan tepung, garam dan marjerin, kemudian gaul dengan tangan hingga lumat, kemudian masukkan air sedikit demi sedikit hingga doh tidak melekat lagi. Buat 10 bulatan kecil, tutup dengan kain lembap dan biarkan selama 30 minit. Batal
- Campurkan B: Sediakan mangkuk dan masukkan tepung, marjerin, dan minyak sayuran, kemudian gaul dengan tangan sehingga rata. Dan ratakan adunan kepada 10 bulatan kecil. Batal
- Ambil 1 keping doh A dan leperkan, kemudian masukkan 1 keping doh B dan gulungkan. ulang sehingga anda selesai
- Keluarkan doh dan canai dengan rolling pin. Kemudian ia bergolek. Ulangi langkah ini sekali lagi. Kemudian potong separuh dengan pisau.
- Ambil bahagian yang dipotong, buat bentuk bulat semula dengan roller pin.
- Masukkan inti sardin, kemudian kelimkan bahagian tepinya. Untuk memudahkan proses, gunakan pinset caripap khas.
- Ulangi proses menggulung sehingga jahitan selesai.
- Panaskan minyak, goreng dengan api sederhana. Sedia untuk dihidangkan panas. Semoga berjaya

Bagaimana? Ia mudah, bukan? Inilah cara membuat kari sardin di rumah. Semoga ini bermanfaat dan semoga berjaya!