Bagaimana Membuat Laksa Perak Telur Sarang yang Lezat Sekali

Sarang telur perak Lax

Adakah anda masih mencari idea resipi yang unik. Sedapnya Sarang Telur Laksa Perak?, cara membuat Telur Sarang Laksa Perak, sedap baru-baru ini diidamkan oleh ramai rakan di kawasan kami, mungkin anda salah seorang daripadanya. Pengguna Internet sudah biasa menggunakan Internet pada peranti untuk mencari maklumat tentang imej sebagai sumber inspirasi. Dan kali ini, saya akan kongsikan panduan cara membuat Sarang Telur Silver Lax. Jika ini dilakukan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tawar malah tawar. Laksa Perak Tellur Sarang yang lazat sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh membuatkan anda hilang selera makan.

Kualiti rasa laksa perak tellur sarang dipengaruhi oleh banyak faktor, daripada jenis bahan sehinggalah kepada pemilihan bahan segar, cara penyediaan dan penyajian. Jika anda ingin memasak Laksa Perak Telur Sarang yang lazat di rumah, jangan risau kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Seterusnya gambar berkaitan Laxa Perak Tellur Sarang yang boleh anda jadikan idea.

Di bawah adalah beberapa petua dan petua praktikal yang boleh anda gunakan untuk membuat sarang telur Laksa Perak yang telah siap. Anda boleh menyediakan Laksa Perak Telur Sarang menggunakan 27 jenis bahan dan 6 peringkat pengeluaran. Cara memasak makanan.

Memang tak lama lagi saya akan makan laksha.. Ikan banyak membantu pada hari ini. Jom.. Laksha perak yang terkenal di Kuala Kangsor.. Tapi jangan buat laksha sorang-sorang, saya malas. buat. Beli siap.. Kuah and sarang counts kita buat 😊 .. #merdekapaspoort

Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk menyediakan Laksa Perak Telur Sarang:

  1. 1 kg ikan sardin segar
  2. 1 tin sardin kepala ayam [besar]
  3. 1 kuntum bunga persegi
  4. 5 helai daun salam atau secukup rasa
  5. 3 tangkai limau - dengan penutup
  6. 10 lada kering**
  7. 2 biji bawang besar**
  8. 2" putih **
  9. 5 keping krim masam (masam sedikit)
  10. 3 liter air
  11. 3 sudu besar garam, atau secukup rasa
  12. 1 sudu teh gula menyesuaikan rasa
  13. penempatan telur:
  14. 1 biji telur
  15. 1 sudu besar tepung jagung
  16. 1 sudu besar air tulen
  17. Sedikit garam
  18. Selain Laxa:
  19. Minyak laksa - direbus sekejap
  20. 1 pek fish cake
  21. 1 mangkuk salad
  22. 1 cawan labu
  23. 1 biji bawang besar - potong nipis
  24. 20 lada panas - dicincang
  25. Masukkan telur
  26. Telur rebus keras
  27. Cecair

Cara membuat sarang telur laksa perak

  1. Ikan sardin segar direbus, bahagian dalam dan tulang dipisahkan, dan bahagian dalam dihancurkan. Ikan sardin dalam tin juga dihancurkan dengan sedikit air.
  2. Letakkan ikan yang telah dicincang dalam periuk dan tambah lebih banyak air jika perlu.
  3. Campurkan bahan bertanda (**) terus ke dalam periuk. Masukkan baki bahan dan kacau dalam pai ikan/isi ikan. Didihkan dan rasa.
  4. Campurkan semua bahan untuk sarang telur, tapis dan masukkan ke dalam periuk kaca, panaskan minyak yang banyak.
  5. Canai bulat dalam kuali, jangan guna keseluruhan adunan, guna sedikit demi sedikit untuk buat 4 biji telur dalam sikat. Dia sedia berkhidmat dan menikmati.
  6. Laksa dicelur dan Tuscany, pilihan dan sedia untuk dirasai.

bagaimana keadaan mereka Bukankah mudah? Berikut adalah cara membuat Laksa Perak Telur Sarang sesuatu yang anda boleh buat di rumah. Saya harap ini berguna dan kuat!

Link copied to clipboard.