Bagaimana Membuat Sardin Lemak Cili Padi πΆπ Anti Gagal

Mencari idea cili padi dan sardin yang selamat gagal? Pengguna di sekeliling kita tercari-cari cara membuat cili padi dan sardin, mungkin anda salah seorang daripadanya. Orang ramai digunakan untuk menggunakan internet pada telefon mereka untuk mendapatkan maklumat inspirasi tentang imej. Diterbitkan Kali ini saya akan kongsikan tutorial cara membuat Antifalla Lemak Sardin Cili Padi, ia adalah penyediaan yang sukar dan sangat mudah. Jika anda salah memprosesnya, hasilnya kosong dan selalunya buruk. Nasi berlemak cili dan sardin, untuk rasa yang sedap, mesti mempunyai aroma dan rasa yang mampu memikat selera kita.
Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi kualiti rasa Cili Padi Sardin, daripada jenis bahan, pilihan bahan segar, hingga cara penyediaan dan penyajiannya. Tidak perlu risau jika anda ingin membuat Cili Padi Sardin yang sedap di rumah, kerana jika anda tahu caranya, masakan ini boleh dijadikan hadiah istimewa. Berikut adalah gambar Sardin Lemak Cili Padi untuk dijadikan contoh.
Jumlah hidangan yang boleh dihidangkan untuk menyediakan Sardin Lemak Cili Padi ialah 2 orang. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk anda dan orang tersayang.
Selain itu, dianggarkan masa memasak Sardin Berlemak dengan Cili Padi adalah sekitar 15 minit.
Berikut adalah beberapa petua dan petua berguna untuk membuat cili padi sardin sedia untuk digunakan. Anda boleh memasak cili padi sardin dengan 8 jenis bahan dan 4 tahap masakan. Ini adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.
Ini adalah resipi paling mudah untuk dibuat apabila anda lapar. Yang paling sedap dan ringkas. Kena ada sardin dan santan dalam kotak. Ia mudah untuk dijadikan sebagai bantuan berbuka puasa atau, paling legenda, sebagai ulam pada waktu subuh. Nasi suam bersahur, sardin makcik, cukupkah, kalau ada tortilla masih ada? #focapix
Bahan-bahan dan rempah ratus untuk nasi dengan Cili Gordo dan Sardin:
- 5 ekor sardin dalam tin, dibilas dengan sos
- 1 inci serbuk kunyit
- 5 biji cili
- 1 batang serai, parut
- 1 kotak kecil santan
- 100 ml air
- 1 biji kentang dipotong empat
- 1 biji tomato dipotong empat
Langkah-langkah menyediakan Cili Padi Lemak Sardin
- Pure cili dan kunyit.

- Peluh dengan serai.

- Masukkan kentang dan masukkan santan bersama air. Santan cair dah siap.

- Bila kentang dah empuk masukkan sardin, toskan lebihan santan, kalau tak cukup air tambah lagi. Masukkan krim masam dan perasakan. Masukkan tomato dan tumis sebentar. tutup api Sedia untuk dihidangkan ❤️

Apa pendapat kamu? bukankah mudah? Cara membuat Lemak Sardin Cili Padi yang boleh anda buat sendiri di rumah. Semoga berjaya!