Bagaimana Menyiapkan Kuih Che' Abas Demam, Menggugah Selera

Pai ini dengan abas demam

Resepi kek demam Che'abas yang unik, sedap sangat?, Adakah anda sedang mencari idea untuk membuat kek Che'abas antipiretik yang buruk, ramai kawan-kawan di sekeliling kita yang tercari-cari saat ini, mungkin kawan mereka. Orang ramai sudah biasa menggunakan internet di telefon bimbit untuk melihat maklumat tentang imej sebagai sumber inspirasi. Kali ini saya akan berikan tutorial Kek Anti Gagal Demam Che' Awas, tak susah dan senang nak buat. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan malah tidak memuaskan. Walaupun sedap Kuih Che Abas Demam sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh memuaskan rasa lapar kita.

Kualiti rasa Quih Che Abas Demam agak lebih dipengaruhi oleh banyak faktor, pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, cara memasak dan menghidang. Jika anda ingin membuat kek lazat yang boleh anda buat di rumah, jangan risau, kerana hidangan ini boleh menjadi keseronokan yang sangat istimewa jika anda sudah mengetahui tekniknya. Di bawah adalah gambar Quih Che 'Abas Demam yang boleh anda jadikan inspirasi.

Terdapat beberapa cara yang mudah dan praktikal untuk menyediakan Kih Che Abas Demam untuk memasak. Anda boleh menyediakan Quih Che 'Abas Demam' menggunakan 13 jenis bahan dan 5 langkah memasak. Berikut adalah langkah-langkah memasak.

Namanya unik. Tepung yang saya tempah terus dari Terengganu Alhamdulillah cepat sampai. Kalau baca sumber asal kek ni memang sangat menyentuh hati, tahu tak betapa cinta dan kelembutan seorang wanita terhadap suaminya. Bakar kek khas untuk suaminya Che Abas. Nak diceritakan, Che Abas demam Demam Kampung ini ada kenduri tetamu yang datang menghidangkan Laksa, Laksa kegemaran Che Abas. Rupa-rupanya ikut petua orang dulu-dulu, orang demam jangan makan varnis..jadi isteri dia bagi sagu. By the way, sekarang jom kita sentuh warna gembira bendera merdeka yang demam sedap, cepat sembuh makan kuih ni😁 .. Saya suka sejarah istana Che #merdekapassport #secretchallengemerdeka

Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk membuat kek Che Avas Demam:

  1. Struktur lautan:
  2. 2 cawan tepung sagu
  3. 4 gelas air
  4. 1/2 cawan gula - kalau suka manis boleh tambah ikut citarasa
  5. Bahan-bahan untuk kuah santan:
  6. 1 tin kecil santan (200 ml)
  7. 400 ml air
  8. 3 ekor ikan Fuchka / selaiang
  9. 3 biji bawang besar - dihiris halus
  10. 1/2 inci halia
  11. 1/8 sudu teh halva
  12. 1 sudu teh garam halus
  13. 1/2 sudu teh penambah rasa - pilihan

Kuih Che'abas demam open

  1. Campurkan tepung sagu dengan air dan masukkan ke dalam periuk.
  2. Bagi gula (1/2 cawan gula tak cukup), saya tak suka manis. Kacau sentiasa sehingga pekat dan pekat. Tuangkan ke dalam bekas lain dan teruskan sejuk.
  3. Bersihkan ikan, masak dan keluarkan isinya sahaja. Saya menggunakan ikan sardin segar.
  4. Campurkan santan dalam bekas, masukkan ikan, halia, bawang besar dan halva, kacau hingga mendidih, kacau sentiasa supaya santan tidak masuk ke dalam yogurt. Masukkan garam secukup rasa.
  5. Potong isi sagu dan tuangkan sos sedia untuk dihidang bersama santan.

Bagaimana mereka? Bukankah ia mudah? Inilah cara membuat 'Abas Demam' Quih Che, yang boleh anda buat di rumah. Cubaan yang bagus!

Link copied to clipboard.