Bagaimana Menyiapkan Shynn’s Penang Laksa Anti Gagal

Mencari inspirasi untuk resipi Shine’s Penang Luxa Anti Failure? Resipi Laksa Penang Shinn, yang sedang disediakan oleh Ngiler. Sesetengah orang di sekeliling kita sedang mencari anda, anda boleh menjadi salah seorang daripada mereka. Orang ramai telah menggunakan Internet untuk memaparkan maklumat imej pada telefon pintar mereka sebagai idea. Dan kali ini saya akan kongsikan pengajaran tentang cara menyediakan resipi Laksa Penang Shin, yang sangat manis, sangat kompleks dan mudah dibuat. Jika dilayan dengan buruk, hasilnya tidak akan baik dan akan menjadi sangat tidak menyenangkan. Malah, Shine's Penang Luxa sepatutnya mempunyai bau dan rasa untuk memenuhi selera anda.
Daripada jenis bahan kepada pilihan bahan-bahan segar, cara ia diproses dan dihidangkan, terdapat beberapa faktor dalam profil rasa Shine's Penang Luxor. Jika anda ingin menyediakan Laksa Shin Penang yang lazat sambil duduk di rumah, jangan risau jika anda tahu tekniknya kerana hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Imej di bawah ialah Penang Luxor Sinana dan anda boleh menggunakannya sebagai inspirasi.
Bilangan hidangan yang boleh dihidangkan untuk Shine’s Penang Laksa ialah 10. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk diberikan kepada anda dan orang tersayang.
Di samping itu, dianggarkan bahawa ia akan mengambil masa lebih kurang 3 hari untuk menyediakan Shin's Penang Luxor.
Okay, jom cuba kali ni, jom buat Shin Penang Laksa di rumah. Permudahkan urusan, makanan ini bagus untuk menjaga kesihatan seisi keluarga. Anda boleh membuat Laksa Penang Shynn dengan 20 bahan dan 8 langkah pengeluaran. Inilah cara untuk menyediakan hidangan.
Tak lama dah.. dah lama nak buat ni.. haha
Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat Shiner Penang Laksa:
- 3 bungkus mee segera
- Ikan silayang 2 kg
- Segenggam kepingan sitrus
- 1 mangkuk air asam jawa cair
- 1 inci loyang panggang yang dikupas
- 5-6 batang bunga Kantonis, dihiris nipis
- Kisum hosto 2 bungkusan
- dengan bahagian
- 1 biji bawang besar
- 5 biji bawang kecil
- 5 ulas bawang putih
- 5-6 biji lada
- 5-6 sudu besar lada panas
- rempah ratus
- Daun salad - hiris nipis
- Bawang merah - dihiris halus
- Timun - kepingan Julian
- Lada panas - dicincang halus
- Telur rebus
- Mekanisme
Shin step for Penang Laksa
- Masak susu hingga lembut. Ratakan, tuang dan bilas di bawah air paip sejuk.. ketepikan
- Makan tengah hari dan pembersihan ikan. Didihkan air secukupnya dan masukkan segenggam cuka ke dalam asam jawa. Sedikit sejuk, asingkan hirisan ikan (komponen A) daripada tulang ikan (komponen B).
- Campurkan bahan-bahan sehingga anda mendapat jisim homogen. Guna air rebusan ikan, tak perlu bancuh dengan air lain. Campurkan sekali dengan krim masam. Jika komponen B campuran sangat baik, campuran asing tidak dicampur terlebih dahulu. Gaul bahan C hingga sebati.
- Dalam periuk besar, masukkan komponen A, komponen B (penapis pertama) dan komponen C. Tak perlu tambah minyak tau.
- Apabila mendidih, masukkan air asam jawa dan pelican yang telah digoreng dihancurkan dengan sedikit air. Kacau betul-betul
- Bila dah buih lagi masukkan daun cesium dan bunga kanton. Kali ini, jika nampak kuahnya sudah terlalu pekat, beri air putih secukupnya. Kuah lakuer mestilah doh cair yang tebal.
- Pada akhir, perasakan dengan garam, gula dan baja makanan. Kalau nak tambah masin boleh tambah 4-5 asam jawa.
- Untuk mencampurkan varnis: - Hidangkan varnis rebus dalam mangkuk - Hiaskan dengan salad, timun, bawang, limau, lada panas dan telur rebus - Tuangkan sup laxa jika mahu.
Bagaimana? Mudah dibaca? Dengan cara ini, anda boleh menyediakan laksa shin penang yang boleh anda amalkan duduk di rumah. Saya harap anda mendapati ia membantu dan menyeronokkan