Langkah Mudah untuk Membuat Laksa Tumis Sardin Anti Gagal

Masih mencari idea resipi Sardin Bakar Laksa yang sempurna dan unik? Netizen sudah biasa menggunakan Internet pada telefon mereka untuk mencari maklumat tentang gambar dan menggunakannya sebagai idea. dan kali ini saya akan kongsikan pengajaran bagaimana cara menyajikan resepi laksa sardin goreng melawan kemalangan supaya tidak susah, tetapi tidak mudah juga. Jika tidak diproses dengan betul, hasilnya tidak memuaskan dan juga tidak enak. Ikan sardin bakar yang sungguh lazat seharusnya menjadi salah satu perisa dan citarasa kita.
Terdapat banyak perkara yang masuk ke dalam rasa ikan sardin Laxa Tumis, pertama dari jenis bahan, kemudian dari pilihan bahan-bahan segar hingga cara ia diproses dan dihidangkan. Jangan risau jika anda ingin membuat sauté sardin lax yang lazat di rumah, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi sangat istimewa. Di bawah adalah gambar sardin Laxa Saute yang boleh anda gunakan sebagai cermin.
Baiklah, kali ini kami akan mencubanya, datanglah masak sendiri laksa goreng Sardinian di rumah. Berpegang pada bahan-bahan yang mudah, hidangan ini boleh memberi manfaat untuk menyihatkan badan kita. Anda boleh memasak laksu sardin goreng dengan 16 jenis bahan dan 5 langkah penghasilan. Inilah cara untuk menyediakan hidangan.
#goldenapron2020 Kalau laksa tak ada kata... Demam wei Takde ikan segar, guna ikan kurung (sardin) Yang penting rasa cukup. Tak licin...
Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk memasak sardin Tumis Laksa:
- 1 pek lakuer
- untuk sos
- 2 tin sardin (tin besar)
- 4 gelas air
- 15-20 tangkai cili kering
- 2 biji bawang besar
- 4-5 memegang @
- 1 sudu kecil dengan garam secukup rasa
- 1 sudu teh serbuk teh ikan - pilihan
- bahan kemasan
- 1 batang timun - dihiris halus memanjang
- 1 biji bawang besar - hiris nipis
- daun saderi/daun salad - dihiris halus
- telur rebus
- Nasi Chile - dicincang halus
- kapur
Langkah memasak sardin laxa bakar
- Bahagikan ikan sardin dengan sos. Hancur hingga hancur. Pasang tepi kerusi.

- Panaskan minyak. Tumis cili padi yang telah ditumbuk sehingga garing dan larut minyak.

- Masukkan sardin. Gaul sebati. Masukkan sos sardin. Kacau lagi. Kemudian tuangkan air secukupnya. Masukkan juga krim masam.

- Apabila sos mendidih, masukkan daun ketumbar. Masukkan juga garam dan lada sulah secukup rasa. Turunkan suhu. Biarkan sos mendidih sedikit. Rasa sos untuk pastikan ia cukup masin. Tutup api sahaja.

- Tuangkan sos ke atas laksa di atas pinggan. Taburkan dengan bahan hiasan. Sedia untuk dinikmati.

Bagaimana? Ia mudah, bukan? Inilah cara membuat sardin laksa bakar yang boleh anda buat di rumah. Semoga ini membantu dan semoga berjaya!