Langkah Mudah untuk Membuat Sardin Tin Bakar Kuah Percik yang Sempurna

Mencari ilham membuat sardin tin sos bersique dengan langkah mudah, sedap dan unik?, cara mudah membuat sardin tin sos bersique adalah sos selamat yang sedang dicari pengguna di sekeliling kita sekarang, mungkin salah seorang daripadanya adalah anda. Pengguna Internet menggunakan Internet pada telefon bimbit mereka untuk melihat data imej untuk digunakan sebagai contoh. Dan kali ini saya kongsikan dengan anda langkah-langkah membuat sos birsic sardin dalam tin yang sedap dengan mudah yang tidak terlalu sukar malah tidak mudah. Jika tidak diurus dengan baik, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan tidak menyenangkan. Sebenarnya, kuah sardin Percik Gravy Tin Bakar yang sedap sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang menyelerakan selera kita.
Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi kualiti rasa Sos Parsi Sepuluh Bakar, pertama sekali jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, hingga cara penyediaan dan penyajiannya. Jika anda ingin memasak sardin masak sendiri dalam sos Parsi, jangan risau, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi kepakaran anda. Di bawah adalah gambar Tin Bakar Percik Thieves yang boleh anda jadikan idea.
Baiklah, kali ini, mari kita buat sambal birsik dengan sardin dalam tin di rumah. Dengan mengekalkan bahan-bahan yang mudah, hidangan ini dapat membantu menyihatkan badan anda dan keluarga. Anda boleh membuat sardin dalam tin dengan sos Birsek menggunakan 13 bahan dan 4 langkah penyediaan. Cara menyediakan makanan.
Nyummmm... sedap😋 Rasanya urgent nak makan ikan bakar tapi peti ais tak ada ikan segar.. Nampak ikan sardin dalam tin dalam almari.. Setiap kali nak pergi kedai, malasnya coretan. .. Kenapa awak tak buat? terbakar dengan betul? Lepas tu nak tabur sos, tak nak air asam, dah biasa. Saya bertanya kepada suami saya ... sos apa yang terbaik bos ... sama ... ini idea ... kali terakhir saya memutuskan untuk membuat sos pencicah, wow menarik ... ya ternyata makan malam kami sekeluarga untuk makan malam ... diet anda adalah bahagian ini adalah normal, bayi mula menangis apabila mereka melihat sesuatu yang aneh. Masih tak terfikir...bila kita suruh cuba, dia buat muka... yelah 😄 ... seronok bila tengok mak dengan oppa... jadi sibuk kerja. buktikan... haha apa yang saya cakap tadi... cuba dulu baru tahu... sedap... tak malu minta izin mak, malu... jangan membazir lagi.
Bahan-bahan dan perasa untuk memasak sardin yang dimasak dalam balang air rebusan hinggap:
- 1 tin sardin besar - simpan sosnya
- Bahan-bahan sos pencicah:
- 1 batang lemon - dihiris
- Essam Glogor One Piece
- 1 helai daun kunyit - dihiris
- 4 tangkai cili kering **
- 1 biji bawang besar **
- 1 secubit halia **
- 2 ulas bawang putih **
- 2 buah keras **
- 1/2 cawan santan
- 1 sudu teh gula atau secukup rasa
- 1 sudu teh garam atau secukup rasa
Cara memasak sardin dari Birsek
- Ambil sahaja ikan sardin, goreng hingga empuk dan kemudian keluarkan.

- Untuk sos sembur, satukan bahan bertanda (**) dan gaul rata. Panaskan minyak untuk menggoreng limau, masukkan bahan kisar dan masukkan juga santan, masukkan sedikit air.

- Didihkan sos percik dengan api sederhana dan setelah mendidih masukkan asid gelogorik dan daun kunyit. Masukkan garam dan gula secukup rasa. Kacau sos hingga pekat, kecilkan api, matikan dapur bila nampak minyak.

- Dihidangkan bersama ikan sardin goreng.

Bagaimana? mudah dibaca? Inilah cara membuat roti sardin dengan buah tin dan sos Bersic yang boleh anda buat di rumah. Semoga berjaya dan Tuhan memberkati anda!