Langkah Mudah untuk Menyiapkan Paung Goreng Terengganu (Kuih Bom Inti Ikan) Anti Gagal

Masih mencari ilham betapa mudahnya membuat Paung Goreng Terengganu (Kuih Bom Fish Core Pie)? Masyarakat sudah biasa menggunakan Internet pada telefon mereka untuk melihat maklumat imej bagi mendapatkan idea. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan panduan bagaimana untuk mengikuti langkah-langkah mudah membuat Paung Goreng Terengganu Anti-Fail (ex Core Cake Bomb) yang tidak susah dan tidak mudah. Jika disalahgunakan, hasilnya akan menjadi tidak menyenangkan dan cenderung tidak menyenangkan. Sedangkan Baung Goreng Terengganu (pai bom ikan) yang lazat harus mempunyai rasa dan aroma yang membangkitkan selera.
Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi rasa Paung Goreng Terengganu (dahulunya Kek Bom Teras), daripada jenis bahan sehinggalah kepada pemilihan bahan-bahan segar dan cara penyediaan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin membuat paung goreng terengganu yang lazat di mana-mana sahaja, kerana selagi anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Gambar di bawah menunjukkan Paung Goreng Terengganu (Kui Bomb Inti Ikan) yang boleh anda jadikan contoh.
Jumlah hidangan untuk membuat Paung Goreng Terengganu (kek bom ikan) adalah 20-30 biji. Oleh itu, pastikan bahagian ini cukup untuk diberikan kepada diri sendiri dan orang tersayang.
Selain itu, masa memasak Paung Goreng Terengganu (Kuih Bomb Inti Fish) dianggarkan lebih kurang satu jam.
Berikut adalah beberapa petua dan petua berguna yang boleh anda gunakan untuk menghabiskan paung goreng terengganu (pai ikan) anda. Anda boleh menyediakan Paung Goreng Terengganu (Kuih Bomb Inti Fish) dengan 16 bahan dan 9 langkah memasak. Berikut adalah langkah-langkah memasak.
Resepi tradisional terengganu;). Pasti bebas gluten! Ia biasanya dijual sebagai sarapan pagi di pasar sarapan. Kenyal dan rangup. #Goldenapron2020 #Minggu10 #bebasgluten #bebasgluten #bebaskeju #bebastenusu
Paung Goreng Terengganu (Pai Ikan Goreng) Bahan-Bahan dan Rempah-rempah untuk Memasak:
- KEHIDUPAN
- 5-6 ekor sardin rebus bersama asam keping dan garam
- 2 cawan santan segar*
- 5 ulas bawang merah*
- 1/2 inci halia parut halus*
- Secubit lada hitam
- 1/2 sudu teh halba
- 1 sudu teh garam Himalaya atau secukup rasa
- 1 sudu teh gula tebu mentah organik (gula tebu mentah organik) atau secukup rasa
- kulit
- 2 1/2 cawan tepung pulut
- 1/2 cawan tepung beras
- 1/2 cawan santan pekat
- 1 gelas air
- 1 sudu teh garam Himalaya
- mentega goreng
Cara membuat Baung Goreng Terengganu (kek bom berasaskan ikan).
- Ikan rebus tanpa tulang.

- Kisar isi ikan dengan bahan-bahan istimewa*

- Tuangkan bahan kisar ke dalam pembuat roti dan masukkan bahan yang lain. Pilih mod "Masa" dan ulangi proses sehingga ia benar-benar kering.

- Jika anda tidak mempunyai pembuat roti, masak dengan api perlahan sehingga isinya sedikit kering (biarkan lembab sedikit) dan ketepikan.
- Campurkan semua bahan sehingga anda mendapat pes. Biarkan doh pada suhu bilik selama 1-2 jam. Pastikan bekas bertutup supaya doh tidak kering.

- Kami ambil sedikit doh sebesar bola golf, leperkan, masukkan inti dan tutup. Ulang sehingga kehabisan doh.

- Panaskan minyak dalam kuali, berhati-hati supaya tidak terlalu panas, jika tidak kek akan meletup semasa menggoreng.

- Goreng ayam sehingga perang keemasan. Sedia untuk dihidangkan panas.

- Kalau nak beku, tumis hingga sederhana masak dan simpan dalam bekas kedap udara.
Terima kasih kerana menggunakan resipi yang disediakan oleh pasukan kami di sini. Semoga penyediaan ringkas Paung Goreng Terengganu (Kuih Bomb Inti Fish) di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga/rakan-rakan anda atau dijadikan inspirasi jualan makanan. Semoga berjaya dan Tuhan memberkati anda!