Resep 🍜 ASAM LAKSA ala CHINESE yang Lezat Sekali

🍜 ASAM LAKSA DI CHINA

Adakah anda sedang mencari lebih banyak resipi untuk inspirasi 🍜 ASAM LAKSA ala CINA Anti Fail sangat unik? Dan kali ini saya akan berkongsi kelas master memasak. CARA MEMASAK 🍜 LAXA CHINESE ACID - menyelerakan, tidak terlalu sukar untuk disediakan, tetapi tidak juga mudah. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan malah tawar. Sebenarnya laxa ala cina yang sedap ni mesti ada rasa dan aroma yang boleh merangsang selera makan kita.

🍜 Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi rasa LAKSA ASID ala Cina sedikit sebanyak, daripada jenis bahan sehinggalah pemilihan bahan segar, pemprosesan dan hidangan. 🍜 Kalau nak buat ala asam laksa cina, jangan risau, memang sedap semua, sebab kalau dah tahu caranya, masakan ini boleh jadi hidangan yang sangat istimewa. Imej seterusnya 🍜 ASAM LAKSA ala CINESE Anda boleh mencipta idea.

Bilangan hidangan yang boleh diberikan untuk penyediaan asid Laxa Cina ialah 4-5 hidangan. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk diberikan kepada diri sendiri dan orang tersayang.

Selain itu, masa memasak lebih kurang 1 jam 15 minit untuk memasak 🍜 ASID LAKSA ala Cina.

Berikut adalah beberapa petua dan petua yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan 🍜 ASID LAXA GAYA CINA sedia untuk dimasak. Dengan 29 bahan dan 4 langkah pengeluaran, anda boleh membuat 🍜 Asid Laxa Cina. Cara memasak hidangan.

🍜 Sila kongsi resepi laksa asam, bawa dari China dan masak sendiri 😉

Bahan-bahan dan rempah yang diperlukan untuk menyediakan Asid Laxaic Cina:

  1. 🍜 bahan yang bagus
  2. Ambil 2 ekor ikan sardin / ikan kembung, tumbuk/cincang isinya, biarkan air mendidih ketepikan untuk kuahnya. Tulang ikan juga dikisar dengan air dan dicampur dengan bahan untuk sos.
  3. 2 keping besar ikan sardin dalam tin, dihiris/parut bersama 2 sudu besar sos tomato
  4. 50gm lada kering rebus*
  5. 1 sachet lemon putih sahaja *
  6. 1/2 labu besar*
  7. Beberapa komponen Belakan *
  8. 1 bungkus kecil timun pedas adabi
  9. 1-2 sudu besar petis udang (pilihan)
  10. 7-8 kg krim masam
  11. Campurkan dua hirisan lengkuas
  12. 30 gm daun kisum
  13. 1 pek 4 bunga cantana
  14. 1 kelajuan mati
  15. Air tambahan yang mencukupi
  16. Garam dan gula secukup rasa
  17. Sedikit minyak untuk menggoreng
  18. Potong komponen tambahan
  19. 500gm loxa mentah/kering
  20. 100 gram timun
  21. 100 gm daun salad
  22. 30 g Polarim besar
  23. 30 gm lada
  24. 30 gram nanas
  25. 2 limau kasturi lidah
  26. 1 tangkai daun pudina
  27. Campurkan 1 sudu besar pes otak udang dengan 1 sudu air mendidih.
  28. 4 biji telur rebus/goreng
  29. 2 kek ikan / 1 bungkus bebola ikan goreng - pilihan

🍜 Langkah memasak laxa gaya Cina

  1. Bahan sos
  2. Panaskan minyak dalam kuali yang sesuai dan tumiskan bahan yang telah dicincang sehingga cair minyak.
  3. Kemudian masukkan baki bahan sos dan biarkan bahan sos di atas api perlahan sekurang-kurangnya 45 minit. Perasakan dengan garam, gula dan kiub. Masak sos sehingga cukup pekat.
  4. Sedia untuk dihidangkan bersama topping. Adalah lebih baik untuk menyediakan sup pada waktu petang keesokan harinya. Selamat meneraiiiiiiiiiii 😉

Terima kasih kerana membaca resipi yang disediakan di sini oleh pasukan kami. Kami berharap perkara di atas - ASAM LAKSA ala CINESE akan membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga/rakan anda atau menjadikannya sebagai idea jual beli makanan. Semoga ini bermanfaat dan nikmatilah!

Link copied to clipboard.