Resep Ikan Sardin Daun Limau Purut, Bikin Ngiler

Daun sardin Linden

Mencari idea cara membuat sardin daun limau nipis yang sedap dan asli dengan mudah? Pengguna di sekeliling kita kini sedang mencari cara mudah untuk membuat sardin daun limau yang menyelerakan, dan anda mungkin salah seorang daripada mereka. Ibu muda sudah biasa menggunakan Internet pada telefon pintar mereka untuk mendapat inspirasi daripada imej. Kali ini saya akan siarkan resepi cara memasak sardin daun limau supaya selamat dan mudah. Jika ini tidak dilakukan dengan betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan mengecewakan. Sebenarnya, ikan sardin daun tangerine yang lazat seharusnya mempunyai rasa dan aroma yang boleh menggoda selera kita.

Terdapat beberapa faktor yang mempengaruhi kualiti rasa sark, pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, cara dimasak dan dihidangkan. Jika anda ingin membuat sardin daun limau manis di rumah, jangan risau, kerana hidangan ini boleh memberi manfaat jika anda tahu kaedahnya. Sebagai idea, anda boleh menggunakan gambar sarkofagus dengan daun limau berikut.

Adapun bilangan hidangan untuk membuat sardin daun limau ialah dua orang. Jadi pastikan bilik ini cukup untuk memberi perkhidmatan kepada anda dan orang tersayang.

Berikut adalah beberapa petua dan kaedah praktikal yang boleh disediakan untuk merawat sardin dengan daun serai. Anda boleh membuat sardin daun tangerine menggunakan 9 jenis bahan dan 6 langkah penghasilan. Inilah cara untuk menyediakan hidangan.

Dia menggunakan apa yang ada di dapur. Sebab PKPD malas nak keluar dari situ. Tunggu sehingga barangan di pasaran habis dijual sebelum beredar. 🤗

Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk membuat sardin daun limau nipis:

  1. sardin dalam tin
  2. 1 biji bawang besar (sedang)
  3. 4 ulas bawang putih putih
  4. Nasi segar (bergantung pada tahap rempah)
  5. 2 sudu besar sup ikan
  6. Sedikit air (jika perlu)
  7. 3 helai daun salam (boleh ditambah atau dikurangkan)
  8. Gula dan garam secukupnya
  9. bah

Cara masak sardin dengan daun limau

  1. Tumis bawang merah, bawang putih dan lada sulah dengan sedikit minyak. Kurangkan jumlah minyak semasa memasak.
  2. Anda boleh sama ada menggoreng ikan sardin atau memanggangnya sambil menunggu kerak garing. Saya guna air fryer. Bebas minyak.
  3. Setelah bahan-bahan untuk penyediaan telah kering sedikit, masukkan sos ikan ke dalam sardin dalam tin. Goreng sehingga larut minyak.
  4. Masukkan daun salam dan daun ikan sehingga naik bau. Jika perlu, anda boleh menambah sedikit air. Masukkan garam dan gula secukupnya, kacau dan tutup api.
  5. Akhir sekali masukkan ikan sardin yang telah digoreng atau digoreng udara dan gaul. Jika anda tidak mahu menggoreng atau menggunakan deep fryer, anda boleh menambah ikan sardin mentah pada langkah ketiga. Tetapi agar ikan tidak melawan, perlu digaul perlahan-lahan.
  6. sedia! dengan harapan yang terbaik!

kenapa? Bacaan mudah? Inilah cara membuat sardin daun limau nipis yang boleh anda amalkan di rumah. dengan harapan yang terbaik!

Link copied to clipboard.