Resep Laksa kedah Anti Gagal

mesti la laksha

Masih mencari idea resipi Laksa Kedah yang unik? Orang ramai beralih ke internet untuk mendapatkan alat untuk mendapatkan maklumat visual untuk inspirasi. Siaran ini tidak terlalu sukar, tetapi ia juga tidak mudah. Jika dilakukan salah, hasilnya akan rata dan malah tidak selesa. Walaupun julap yang sedap mesti ada rasa dan aroma yang memenuhi selera kita.

Pertama, terdapat beberapa faktor yang mempengaruhi rasa lasagna, pertama bahan, kemudian pilihan bahan segar, cara penyediaan dan penyajian. Jika anda ingin memasak julap yang enak di rumah, jangan risau, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Berikut ialah gambar yang mungkin memberi anda gambaran tentang julap anda.

Bilangan hidangan yang dihidangkan untuk penyediaan lasagna mestilah 5 orang. Jadi pastikan ruang ini cukup untuk menampung keperluan diri dan orang tersayang.

Di samping itu, masa memasak lasagna hendaklah kira-kira 1 jam.

Baiklah cuba kali ini, jom buat laksa di rumah. Mudah sahaja, hidangan ini boleh menjadi baik untuk seisi keluarga untuk menyihatkan badan. Anda boleh membuat lasagna dengan 13 bahan dan 5 langkah penyediaan. Begini cara memasak makanan.

Resepi Lassa Keda kami dapat dari kawan Doc Kedah, jadi kami cuba masak, caranya ialah cara membuat Laksa Penang. # CPPport

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk menyediakan lasagna hendaklah seperti berikut.

  1. 500 g ikan saderi
  2. 2 biji bawang besar
  3. 10 kuntum lada kering
  4. 2 inci
  5. 10 semut
  6. Segenggam daun minyak tanah
  7. Bunga Kantonis 1 batang
  8. 1 biji Kushite
  9. 1 biji bawang besar, cincang halus
  10. 5 keping krim masam
  11. 1 sudu besar garam
  12. 1 sudu teh rempah ratus
  13. 500 gram julap

Langkah-langkah membuat laxane

  1. Asid 3 menyimpan ikan, masak, masak Tuscan.
  2. Bahagikan air rebusan ikan dan asingkan isi ikan dari tulang ikan.
  3. Potong daun ikan, kemudian masukkan ke dalam stok ikan yang telah diayak tadi. Potong 10 keping lada kering, 3 bawang besar, nightshade yang mematikan dan 1 buah ara. Kemudian masukkan ikan ke dalam periuk air.
  4. Cincang tulang ikan, kemudian baru tuangkan air, kemudian masukkan acar, tembikai, herba, gula dan sedikit serbuk rempah.
  5. Jangan lupa beli laksa pulak bila sup sudah sebati dan sedia untuk dimasak.

Terima kasih kerana membaca resipi kami di halaman ini. Kami berharap penyediaan laksa keda yang ringkas di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan lazat untuk keluarga/rakan atau idea perniagaan anda. Selamat mencuba!

Link copied to clipboard.