Resep Laksa “Sardin Tin” yang Menggugah Selera

Adakah anda sedang mencari inspirasi untuk langkah mudah membuat laksa tin sardin yang lazat dan unik? Resepi Sardin Tin Lax, sedap cari kawan sekeliling, boleh jadi salah seorang. Ibu muda telah belajar menggunakan Internet pada telefon bimbit mereka untuk mencari maklumat tentang imej yang boleh mereka gunakan sebagai inspirasi. Diterbitkan pada kali ini, saya kongsikan panduan cara membuat sardin Laksa dalam tin dengan cara mudah untuk membangkitkan selera anda yang sememangnya susah dan ringkas. Sekiranya pemprosesannya kurang baik, hasilnya akan menjadi lembek dan tawar. Sedangkan Laksa 'Sardin Timah' yang lazat sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh menggoda selera kita.
Terdapat banyak perkara yang masuk ke dalam rasa Ikan Sardin Laksa Tin, daripada jenis bahan, pemilihan bahan yang paling segar, dan cara ia dimasak dan dihidangkan. Jangan risau jika anda ingin membuat sardin laxa dalam tin yang lazat di rumah, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah gambar berkaitan ikan sardin dalam tin longgar yang boleh anda jadikan idea.
Adapun jumlah hidangan yang boleh dihidangkan untuk membuat laksa sardin fig ialah 3-4 orang. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk anda dan orang tersayang.
Berikut adalah beberapa cara mudah dan senang untuk membuat laksa sardin ara. Laksa "Sardin Tin" boleh dibuat dengan 10 bahan dan 6 langkah memasak. Inilah cara untuk menyediakan hidangan.
#saturesipisatupohon #cookpadmalaysia Resipi ini dibuat untuk peraduan Brand Days mengenai sardin dalam tin (9 September 2019). Ikan sardin dalam tin digunakan untuk membuat laksa. Ini biasanya berlaku apabila laksu tiba-tiba ingin makan, tetapi tiada bekalan ikan segar. Anda boleh menggunakan kaedah ini. Jangan risau tentang rasa. ia sedap. Selain itu, penggunaan sardin dalam tin memudahkan dan mempercepatkan penyediaan laksa.
Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan dalam penyediaan sardin:
- Sardin Ayam dalam tin besar (asingkan daripada sos dan bilas)
- 7 lada kering
- 1 biji bawang besar
- 1 ulas bawang putih
- 1/2" Belkan
- 4 cawan air
- 1 buah tembikai (hiris nipis)
- 6 tangkai daun cesium
- Biar saya katakan 3 kali
- 1 sudu besar garam (adjust ikut citarasa)
Cara memasak laksa "sardin dalam tin"
- Potong lada kering, bawang, bawang merah dan lada.

- Masukkan ikan sardin dalam tin dan potong.

- Masukkan bahan cincang ke dalam kuali. Masukkan air ke dalam sos.

- Masukkan bunga cantana, daun cesium, asam jawa, jeli dan garam. Percampuran yang baik.

- Biarkan adunan mendidih dan reneh dengan api perlahan. Tutup api, biarkan sejuk sedikit dan sedia untuk dihidangkan.

- Sos laksa boleh dihidangkan bersama laksa, timun, bawang besar cincang, telur rebus dan limau nipis. Semoga berjaya.

Terima kasih kerana membaca resipi yang pasukan kami bawakan kepada anda di sini. Kami berharap penyediaan ringkas Sardine Tin Lax yang diterangkan di atas akan membantu anda menyediakan hidangan menarik untuk keluarga / rakan anda dan menjadi idea jualan makanan. Semoga berjaya!