Resep Laksam Bendera Malaysia (Terengganu) yang Enak

Lakham bendera Malaysia (Trengan)

Laxam Bender Malaysia (Trenganu) Adakah anda sedang mencari cara yang mudah dan sempurna untuk menjadikannya mudah? mereka adalah. Orang ramai sudah biasa melihat maklumat tentang imej yang boleh dijadikan inspirasi untuk menggunakan Internet di telefon bimbit. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan panduan mencipta cara mudah membuat Laksam Bendera Malaysia (Trengganu) Anti Fail. Ia tidak sukar dan tidak mudah untuk dilakukan. Jika disalahgunakan, hasilnya akan menjadi tidak sesuai dan malah tidak menyenangkan. Malah, Laksam Bendera Malaysia (Trenganu) yang lazat sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh membuatkan kita lapar.

Rasa Laksam Bendera Malaysia (Trengganu) bergantung kepada banyak faktor termasuk jenis bahan, pemilihan bahan segar sebelum diproses dan dihidangkan. Jika anda ingin membuat Laksam Bendera Malaysia (Trenganu) yang lazat di rumah, jangan risau jika anda tahu caranya, kerana hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Imej seterusnya yang anda boleh bayangkan ialah Laxam Bendera Malaysia (Trenganu).

Berikut adalah beberapa petua dan petua berguna yang boleh anda gunakan untuk menyediakan Laxam Bendera untuk bekerja di Malaysia (Trenganu). Anda boleh memasang Laksam Bendera Malaysia (Trenganu) menggunakan 23 bahan dan 13 langkah pembuatan. Cara menyediakan makanan.

#secretchallengemerdeka #merdekapassport Laxam Terengganu’s design of the Malaysian flag is my idea. Saya melakukan ini hari ini pada hari lahir sekolah menengah saya. walaubagaimanapun..hehe..saya selalunya lacsam saya bancuh tepung gandum tapi kali ni saya guna tepung beras sahaja..resepi saya..sangat licin dan elok sarjan..anak-anak suka makan.

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk menyediakan Laksam Bender Malaysia (Trenganu):

  1. laksha
  2. 1 paket tepung beras teratai (500 g)
  3. 1 sudu kecil garam halus
  4. 3 sudu besar minyak sayuran
  5. 5 1/2 cawan air panas
  6. Cat merah, biru dan kuning
  7. Cua Laxam
  8. 8 ekor ikan sardin / selayang sederhana
  9. 2 biji asam keping - masak bersama ikan
  10. 7 biji bawang merah*
  11. 1 1/2 sudu besar lada hitam *
  12. Bahan bertanda (*, dicampur bersama)
  13. 5 cawan santan pekat
  14. (3 gelas santan + 2 gelas air)
  15. 3 bahagian krim masam
  16. 2 sudu besar garam atau secukup rasa
  17. Topping/bahan
  18. Campuran cili kering
  19. 2 sudu besar protein - kisar dengan sedikit air
  20. 4 tempahan. kacang panjang - potong kecil
  21. 3 kelopak kubis - hirisan kecil
  22. 15 helai daun kesum - dihiris halus
  23. 1 batang timun - dihiris

Steps for Laksam Bender Malaysia (Trenganu).

  1. Laksam 👉 Campurkan tepung beras, garam, minyak dan air. Gaul rata dan tapis
  2. Bahagikan kepada 4 bahagian. Campurkan warna. Pasta merah dan putih adalah sama. Pes biru lebih kecil sedikit daripada merah dan kuning. Pes kuning kurang untuk bulan dan bintang.
  3. Didihkan wap air. Lumurkan penutup kuali dengan sedikit minyak. Tuangkan 3 sudu besar sos sederhana. Pastikan ia tidak terlalu nipis dan tidak terlalu tebal. Tutup api dan masak selama 3-4 minit atau sehingga timbul buih. Lif. Gosok tepi laxam perlahan-lahan dengan hujung sudu dan gulung perlahan-lahan
  4. Sediakan juga adunan merah, biru dan kuning. Setiap kali hendak mengukus doh, sapu minyak setiap kali supaya julap tidak melekat pada penutup periuk dan tidak mudah membulat. Jika anda tidak mempunyai penutup seperti saya, anda boleh menggunakan plat laser atau plastik.
  5. Gunting dengan mana-mana varnis berwarna
  6. Pertama, letakkan lakuer biru. Kemudian lacsam putih-merah. Akhirnya, lacsam kuning untuk bulan dan bintang.
  7. Sos 👉 Masak ikan dalam asam. Asingkan kandungan dari tulang. Masukkan stok ikan hingga rata.
  8. Panaskan santan bersama asid laktik. Masukkan bawang besar dan ikan yang telah digaul tadi. garam
  9. Kacau sentiasa sehingga sos mendidih dan pekat.
  10. Ikan 👉 Potong timun dan kacang
  11. Hiris halus kobis bersama daun kesum.
  12. Gaul semua sebati 2. Belokan juga kita bancuh dengan sedikit air supaya mudah larut dan tidak menggigit sebahagian Belokan 😆
  13. Hidangkan bersama sos laksa, salad, cili kering dan kek span

Bagaimana? Mudah, kan? Cara penyediaan Laksam Bendera Malaysia (Trenganu) yang boleh anda sediakan di rumah. Percubaan yang baik!

Link copied to clipboard.