Resep Spaghetti Sardin Tin Bersambal, Lezat Sekali

Adakah anda sedang mencari idea langkah-langkah mudah untuk membuat sardin dalam tin dengan sos spageti yang sempurna dan unik, kawan-kawan di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada anda, sedang mencari ikan sardin dalam tin dengan sos spageti. Orang ramai menggunakan internet pada telefon bimbit untuk melihat maklumat imej dan mendapatkan maklumat. Dan kali ini saya berkongsi dengan anda arahan langkah demi langkah tentang cara memasak spageti dengan sardin dalam tin dalam sos cili yang sangat kaya mengikut resipi yang tidak sukar untuk disediakan, tetapi juga tidak mudah. Sekiranya rawatan salah, hasilnya akan menjadi tidak menyenangkan dan biasanya tidak menyenangkan. Sebaliknya, spageti yang baik dengan sos sardin dalam tin mesti mempunyai rasa dan bau yang menyenangkan selera kita.
Kualiti rasa spageti dalam tin dengan sos sardin dipengaruhi oleh beberapa faktor: pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, cara ia diproses dan dihidangkan. Jangan risau jika anda ingin membuat pasta buatan sendiri yang lazat dengan sos sardin dalam balang, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah gambar spageti dengan sos sardin dalam balang yang boleh anda gunakan sebagai idea.
Bagi jumlah bahagian yang boleh dihidangkan untuk memasak Spaghetti Tin Sardin Persambal ialah 4 orang. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk anda dan orang tersayang.
Selain itu, masa memasak spageti bersama sos sardin dalam balang dianggarkan lebih kurang 45 minit.
Berikut adalah beberapa kaedah mudah dan praktikal yang boleh anda gunakan untuk membuat mee persambol dan sardin siap anda sendiri. Anda boleh menyediakan spageti dengan sos sardin dalam balang menggunakan 14 bahan dan 4 langkah memasak. Inilah cara untuk menyediakan hidangan.
Kami selalu buat spageti dengan sos tapi kali ni guna sardin tin dan gantikan sos dengan homemade pasta dengan ikan bilis, cili bawang, tomato, tekak malaysia tapi nak makan ala barat...jom cuba # goldenapron2020
Bahan-bahan dan rempah untuk spageti dengan sos sardin dalam balang:
- 1/2 kotak spageti
- 1 tin sardin (sederhana)
- 2 cawan makaroni air mendidih
- 10 lada panas
- 5 biji lada panas
- 1 biji bawang besar
- 3 ulas bawang putih
- 2 biji tomato
- 1 kiub ayam
- segenggam ikan bilis
- 1 timun (klip)
- 1/2 bj bwg holland (tulang)
- garam secukupnya
- sedikit minyak
Cara memasak pasta sardin dalam tin dengan sos
- Rebus spageti, masukkan garam dan ketepikan sedikit air masak. Kemudian tumis tomato, lada sulah, cili api, bawang besar, bawang putih dan ikan bilis hingga garing dan sejuk sedikit, kemudian tumbuk (masukkan sedikit air).

- Goreng ikan sardin dengan sos berasingan, tumbuk ikan dengan satu sudu kecil, masukkan pasta yang dikisar halus bila dah garing sikit, gaul dan masukkan lebihan sos sardin.

- Masukkan spageti ke dalam air mendidih, kemudian masukkan kiub sos ayam, olandaise dan garam. Bila sos dah cukup pekat, masukkan spageti dan gaul rata.

- Akhir sekali kita masukkan timun, gaulkan sedikit dan tutup api...sedia untuk dihidang...sedap...untuk mencuba...

Betapa mudahnya, bukan? Inilah cara membuat spageti dengan sardin dalam balang yang boleh anda amalkan di rumah. Kuasa!