Langkah Mudah untuk Membuat Karipap Kentang Sardin Anti Gagal

Kari kentang sardinia

Adakah anda sedang mencari langkah mudah khusus membuat sardin dan kari kentang, langkah mudah membuat sardin dan kari kentang, bahasa Pamjain kini sedang dicari oleh rakan-rakan di sekeliling kita mungkin anda. Pengguna Internet sudah biasa menggunakan Internet pada telefon bimbit mereka untuk mendapatkan maklumat imej. Posted kali ini saya akan kongsikan dengan anda langkah-langkah memasak resepi ubi kentang kari sardin, sangat susah dan senang nak sediakan dengan sedap. Jika prosesnya salah, hasilnya tidak memuaskan atau sedap. Walau bagaimanapun, kari sardin dan kentang yang baik harus mempunyai aroma dan rasa yang boleh menggoda selera kita.

Banyak faktor yang mempengaruhi rasa kari sardin dan kentang, daripada jenis makanan dan pilihan bahan-bahan segar sehinggalah cara penyediaan dan penyajiannya. Nak buat sardin manis gulai ubi kat mana-mana pun tak perlu risau sebab kalau tahu caranya masakan ni boleh jadi hidangan istimewa. Di bawah ini adalah gambar kari sardin dan kentang yang boleh anda jadikan idea.

Berikut adalah beberapa petua dan petua praktikal untuk menyediakan kari kentang Sardinian sedia untuk digunakan. Anda boleh membuat kari kentang sardin dengan 31 jenis bahan dan 7 langkah pengeluaran. Di sini anda akan belajar cara menyediakan makanan.

Resepi 3 jenis tepung kari campur...tak bakar lemak dalam kuali. Salah satu resepi terbaik untuk dicuba ❤

Bahan-bahan dan rempah ratus untuk kari kentang dengan sardin:

  1. 🍒 Bahan A (doh)
  2. ✔ 1 kg tepung gandum
  3. ✔ 100 gram tepung beras
  4. ✔ 100 gram kanji kentang
  5. 🍒 Bahan b
  6. ✔ 1/2 cawan minyak masak
  7. ✔ 3 sudu besar marjerin
  8. 🍒Perkakasan c
  9. ✔ 1 sudu teh garam
  10. ✔ 1 1/2 cawan air ~ Boleh tambah sedikit air jika perlu
  11. Larutkan garam dalam air
  12. ~~~~~~~~ ¤¤¤ ~~~~~~~~~
  13. 🍒 sardin puri 🍒
  14. :
  15. :
  16. 🍒 Bahan A (pukul hingga sebati)
  17. ✔ 4 biji bawang besar
  18. ✔ 3 liter bawang putih putih
  19. ✔ Andas Kecil ~ Pilihan
  20. 🍒 Bahan b
  21. ✔ 4 ~ 5 sudu besar perasa kari daging ~ dibancuh dengan air
  22. 🍒Perkakasan c
  23. ✔ 1 ekor sardin balang besar ~ buang tulang tengah (tak guna sos)
  24. ✔ Perah jus lemon
  25. 🍒 Bahan oleh
  26. ✔ 6 biji kentang besar ~ dicincang
  27. ✔ Air secukupnya
  28. ✔ Garam, gula, rempah ratus secukupnya
  29. 🍒 Bahan E
  30. ✔ Bawang besar ~ dihiris
  31. ✔ Kobis ~ dihiris nipis

Cara membuat kari kentang dengan sardin

  1. Satukan semua bahan dalam mangkuk...pastikan tepung sebati dan sebati.
  2. Tutup api hingga marjerin cair, tutup api..masukkan api sedikit demi sedikit...pastikan ia sebati ke dalam adunan. Gaul adunan dengan sudu/pemukul.. dan pukul adunan dengan tangan hingga nampak serbuk roti.
  3. Untuk memastikan ia sebati, gunakan tangan anda untuk memecahkan sedikit adunan dan jika agak pejal dan pekat serta tidak mudah pecah barulah adunan kita sebati.
  4. Cuma masukkan BAHAN C dan uli sehingga menjadi doh yang tidak melekat di tangan...jumlah air bergantung pada kelembutan doh...jangan tambah air terlalu banyak untuk larut. . Ia bukan cendawan.
  5. Ambil doh dan bentukkan menjadi bebola supaya senang digulung. Masukkan adunan yang telah siap ke dalam acuan kari dan masukkan sedikit dan letakkan air di bahagian jahitan supaya tidak terbuka semasa menggoreng. Kepada
  6. 🍒 BAHAN-BAHAN PENYEDIAAN Ikan sardin tumis hingga naik bau. Masukkan BAHAN B dan masak hingga empuk. Masukkan bahan C dan bahan D... Masukkan air separas ubi kentang... Masak hingga kentang empuk dan air kering.
  7. Masukkan bahan E, gaul rata, masak sekejap dan siap... Sejukkan sepenuhnya sebelum digunakan dan tidak rosak... Serap selepas sejuk. Letakkan dalam bekas bertutup dan sejukkan.

kenapa? Ia sukar? Cara membuat kari kentang Sardinian di rumah. Saya harap berguna dan selamat maju jaya!

Link copied to clipboard.