Langkah Mudah untuk Menyiapkan 🍜 ASAM LAKSA ala CHINESE Anti Gagal

Sedang mencari inspirasi resepi TOUR LAKSA istimewa ala Cina? Sebenarnya orang sekeliling tercari-cari resepi TUSH LAKSA ala cina, mungkin salah satunya kawan. Orang ramai sudah biasa menggunakan internet di telefon bimbit mereka untuk menggunakan maklumat imej sebagai inspirasi. Diterbitkan Kali ini saya berkongsi dengan anda cara penyediaan resepi 🍜 ASAM LAKSA cara CINA, Penyediaan Ngiler tidak susah dan tidak mudah untuk disediakan. Jika pemprosesan tidak betul, hasilnya tidak akan memuaskan dan biasanya tidak menyenangkan. Walaupun acar yang sedap 🍜 LAKSA CINA pasti ada aroma dan rasa yang menggoda selera kita.
🍜 Banyak perkara yang mempengaruhi kualiti rasa LAKSA SOUR CHINESE, pertama dari jenis bahan, kemudian dari pemilihan bahan-bahan segar, hinggalah kepada cara pemprosesan dan penyajian. Jika anda ingin membuat TUR LAKSA ala Cina yang lazat di rumah, jangan risau jika anda sudah tahu caranya, kerana hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah gambar 🍜 LAKSA CINA yang boleh anda jadikan inspirasi.
🍜 LAKSA KÖÇTA BERMUKA CINA berkenaan dengan bilangan hidangan yang boleh diberikan ialah 4-5 hidangan. Oleh itu, pastikan perkhidmatan ini mencukupi untuk anda dan orang tersayang.
Selain itu, masa yang diperlukan untuk memasak 🍜 ASID LAKSA KINZ STYLE dianggarkan sekitar 1 jam 15 minit.
Baiklah, kali ini kita akan cuba, kita akan sediakan di rumah 🍜 LAKSA MASAM ala cina. Berpegang pada bahan-bahan mudah dan hidangan ini boleh membantu anda menyihatkan badan dan keluarga. Menggunakan 29 bahan dan 4 langkah pengeluaran, anda boleh menyediakan 🍜 ASAM LAKSA dalam gaya Cina. Ini adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.
🍜 Saya akan berkongsi resipi laksa asam cina dan saya sangat gembira 😉 #laksa asam cina #asamlaksa #penangasamlaksa #laksa
🍜 Bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat LAKSA GARGIA BERWAJAH CINA:
- 🍜 Bahan sos
- Keluarkan/cincang isi 2 ekor ikan sardin/pure ikan masak rata, simpan air masak untuk sos. Tulang ikan juga dikisar dengan air dan ditapis, dicampur dengan bahan-bahan sos.
- 2 fillet besar sardin dalam tin, dicincang kasar atau dicincang dengan 2 sudu besar sos tomato
- 50 g cili masak kering*
- bar limau putih tunggal*
- 1/2 labu besar*
- Sedikit span* Potong bahan*
- 1 bungkusan kecil krim masam
- 1-2 sudu besar pes udang (pilihan)
- Asam gelugur 7-8 kg
- 2 keping lengkuas, dihiris
- 30 gram daun kesum
- 1 btg bunga kantan belah 4
- 1 kiub ikan bilis
- air tambahan yang mencukupi
- garam dan gula secukup rasa
- Sedikit minyak untuk menggoreng
- 🍜 Bahan tambahan dijangka
- 500 g basah/kering
- 100 g timun
- 100 g salad
- 30 g untuk orang besar
- 30 g cili merah
- 30 g nanas
- 2 gigi
- 1 tangkai daun pudina
- Campurkan 1 sudu besar pes otak udang dengan 1 sudu air mendidih
- 4 biji telur rebus/goreng
- 2 pek fishcake/bebola daging goreng - pilihan
Cara membuat 🍜 LAKSA JELAS DENGAN MUKA CINA
- bahan sos

- Panaskan minyak dalam kuali yang sesuai dan tumis bahan kisar sehingga pecah minyak.

- Kemudian masukkan baki bahan sos dan masak sos selama sekurang-kurangnya 45 minit. Sesuaikan dengan garam, gula dan kiub. Masak sehingga sos cukup pekat.

- Sedia untuk dihidangkan bersama inti. Sebaiknya sediakan sos pada waktu malam untuk dimakan keesokan harinya. Hepimeneraii 😉

Terima kasih kerana membaca resipi yang dibentangkan oleh pasukan kami di halaman ini. Kami berharap gaya CINA 🍜 ASAM LAKSA yang ringkas di atas dapat membantu anda untuk menyediakan makanan yang lazat untuk keluarga/rakan anda atau boleh menjadi idea kepada mereka yang ingin menjual makanan. Semoga berjaya!