Resep Kuah Laksa Ikan Sardin Tin guna PCRT yang Lezat

Sos Laksa Sardin Dalam Tin dengan PCRT

Adakah anda sedang mencari resepi sambal laksa sardin yang sedap dan unik menggunakan PCRT cara membuat sambal laksa sardin menggunakan PCRT yang sedap. Carilah orang di sekeliling kita hari ini, mungkin anda salah seorang daripada mereka. netizen ini sudah biasa menggunakan Internet pada peranti HP mereka untuk mendapatkan maklumat tentang imej yang boleh dijadikan contoh. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan langkah-langkah menghidangkan resepi Sardin Laksa menggunakan PCRT Anti Fail, tidak susah dan tidak mudah untuk disediakan. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya tidak akan licin dan sedap. Sos laksa sardin dalam tin yang baik PCRT sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh menggoda selera kita.

Terdapat beberapa faktor yang mempengaruhi kualiti sardin laksa dalam tin menggunakan PCRT, daripada jenis bahan sehingga pemilihan bahan segar sehinggalah cara pemprosesan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin membuat laksa sardin dalam tin di rumah menggunakan PCRT, kerana selagi anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi agak istimewa. Di bawah adalah gambar berkaitan Sarde Laksa menggunakan PCRT yang boleh anda jadikan sebagai contoh.

Bagi jumlah hidangan untuk membuat Sardin Laksa Dip untuk PCRT adalah untuk 5 orang. Oleh itu, pastikan bahagian ini cukup untuk merawat anda dan orang tersayang.

Di bawah adalah beberapa cara mudah dan praktikal untuk menyediakan Sardin Laksa Dip menggunakan PCRT siap pakai. Anda boleh membuat laksa sardin dalam tin dengan PCRT menggunakan 19 bahan dan 8 langkah pengeluaran. Inilah cara untuk menyediakan hidangan.

Resipi sos laksa yang saya kongsikan ini dibuat menggunakan periuk tekanan Russell Taylor. Ia boleh disediakan di dapur biasa. # apron ari2020

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat Sardin Laksa dengan PCRT:

  1. Bahan-bahan di bawah A:
  2. 1 tin besar sardin jenama Ayam
  3. Bahan pelelas B:
  4. 5 ekor ikan selar (boleh guna ikan lain macam selayang/kembang
  5. Bahan C:
  6. Bawang (2-3 pcs.)
  7. bawang putih (3 ulas)
  8. cili kisar (2-3 sudu besar)
  9. 1 batang lemon dihiris nipis
  10. 1 tangkai cantaloupe, dihiris nipis
  11. Belacan (2 inci)
  12. Bahan-bahan lain:
  13. Bunga Kantonis (2 batang dibahagikan kepada 4)
  14. Daun kesom
  15. Keping Assam (5 keping)
  16. Gula / Garam / Rasa sahaja
  17. Gaya Pulau Pinang:
  18. Nanas (campuran)
  19. Pasta dengan udang

Langkah-langkah membuat Kuah Laksa Sardin menggunakan PCRT

  1. Bahan terakhir A: ikan rebus. Apabila menggunakan PCRT, rebus dalam mod Tendon P40 sehingga tulang hancur dan bercampur pada masa yang sama. Kalau risau tulang hancur, boleh asingkan isi dan tulang dulu. Campurkan tulang dan keringkan, keluarkan airnya.
  2. Bahan Kisar B: Campurkan 1 tin besar sardin jenama Ayam dan bahagikan sos sardin. Sos sardin akan dimasukkan kemudian semasa membuat sos laksa.
  3. Bahan di bawah C: campurkan semua bahan. Masukkan air sehingga semua bahan tenggelam. Batang limau dan bunga kanton perlu dihiris nipis untuk menggabungkannya.
  4. Tumiskan bahan kisar sehingga cili habis C. Jika memasak menggunakan PCRT, tekan mode bakar untuk menumis.
  5. Masukkan bahan A di bawah selepas cili masak.
  6. Masukkan bahan di bawah B.
  7. Masukkan bunga kantan, daun queso, pes asam jawa, sos sardin, gula, garam secukup rasa, pes nanas dan pes udang (jika ada). Laksa pasta dengan nanas dan udang untuk memaniskan sos.
  8. Tutup periuk dan tekan Mod Sup P18. Itu sahaja! 😋 apron #emas2020

Terima kasih kerana menggunakan resipi yang kami sediakan di sini. Kami berharap dengan membuat Sarde Laksa Dip menggunakan PCRT mudah di atas dapat membantu anda menyediakan makanan yang lazat untuk keluarga/rakan anda dan juga memberi anda idea dalam perniagaan masakan anda. Semoga ini bermanfaat dan semoga berjaya!

Link copied to clipboard.