Resep Laksa Penang Tanpa Belacan Anti Gagal

Mencari "Cara membuat Bel Laksa Pulau Pinang tanpa inspirasi" yang unik? Pengguna Internet sudah biasa menggunakan Internet pada peranti mereka untuk mencari maklumat tentang imej yang boleh mereka gunakan sebagai idea. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan langkah-langkah cara membuat Laksa Penang tanpa Belacan dengan mudah dan sedap. Ia tidak begitu sukar untuk dilakukan sekali, tetapi ia juga tidak mudah. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan tawar. Walaupun Laksa Thanpa Belakan Penang sedap, ia pasti mempunyai rasa dan aroma yang boleh menggoda selera kita.
Banyak perkara yang mempengaruhi rasa Penang Tanpa Belacan Laksa, dari jenis bahan, pilihan bahan segar, hingga cara memasak dan menghidangkan. Jangan risau jika anda ingin memasak Penang Thanpa Belakan Laksa yang lazat semasa dalam perjalanan, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Di bawah adalah gambar berkaitan Laksa Penang Tanpa Belakan yang boleh anda jadikan contoh.
Bagi jumlah hidangan yang boleh disediakan untuk memasak Laksa Thanpa Belakan Pulau Pinang, ia direka untuk 5 orang. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk anda dan orang tersayang.
Dianggarkan juga masa yang diperlukan untuk memasak Laksa Thanpa Belakan Pulau Pinang adalah sekitar 30 minit.
Baiklah, kali ini kita akan cuba, baik, ubah sendiri Laksa Penang Tanpa Belakan di rumah! Berpegang pada bahan-bahan yang mudah, hidangan ini dapat membantu menyihatkan badan dan keluarga anda. Anda boleh membuat Penang Laksa Thanpa Belakan dengan 18 bahan dan 7 langkah pengeluaran. Inilah cara untuk menyediakan hidangan.
Sebab suami saya tak makan span. Jadi resepi ni agak derhaka. Kami tidak menyelesaikannya. Tapi bila family makan.. tak sedar span tu tak wujud. Alhamdulillah semuanya sedap. Walau bagaimanapun, jika anda ingin meletakkan loceng padanya, tidak mengapa. Boleh letak dalam resepi ni. Moga sesuai untuk mereka yang alah pada belacan ;)
Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat Laksa Thanpa Belakan Pulau Pinang:
- sos
- 5 biji bawang kecil
- 3-4 biji cili
- 2 sudu besar serbuk cili atau 2 sudu besar cili di atas
- 2 kuntum bunga tembikai (bahagian 2)
- 4 Kandungan Assam
- 1 tandan kecil daun chervil (daun sahaja)
- Tin sardin ayam Ayam (kecil)
- 5-6 ekor selayan/ikan terapung (masak)
- Kiub pati ikan bilis (rasa rahsia - pengganti di Belakan)
- menghias
- hirisan nenas
- Bawang belanda cincang
- Batang timun dihiris
- Cili Api atau hirisan besar cili merah
- telur rebus
- salad
- I Peket Laksa Masak Kering
Cara membuat laksa penang tanpa belacan
- Masak ikan. isikan Ambil pulpa dan kacau. Saya tidak mengambil kepala dan tulang kerana sos akan menjadi hitam dan tidak sedap.
- Campuran sardin Salah satu rahsia sos laksa ialah rasanya yang sedap apabila dicampur dengan sardin. Saya memilih jenama ayam. Pilihan keluarga turun temurun ;)
- Masukkan bawang merah, cili dan serbuk cili.
- Masukkan semua bahan adunan tadi ke dalam periuk termasuk asam keping, kiub ikan bilis, bunga kantha dan daun kesum serta sedikit air mengikut tahap kepekatan. Saya suka menambah banyak air untuk memekatkan sos laxa ini dari semasa ke semasa.

- Perasakan dengan garam, gula dan ajinomoto. Untuk mengimbangi rasa, anda perlu menambah sedikit gula, sebagai tambahan kepada lemak, iaitu.
- Masak sehingga timbul rasa dan sos mendidih.
- Sedia untuk dihidangkan ;)
bagaimana ia bukan mudah? Inilah cara membuat laksu penang tanpa belacan, yang boleh anda buat di rumah. Semoga ini membantu dan semoga berjaya!